Ιστορικό Σχολείου


Το Γυμνάσιο «Βεργίνα» λειτούργησε για πρώτη φορά το Σεπτέμβριο του 1995. Φέρει το όνομα κωμόπολης του Νομού Ημαθίας της Ελλάδας, όπου ανασκαφές έφεραν στο φως ερείπια μακεδονικού ανακτόρου και

βασιλικούς τάφους μοναδικής αρχαιολογικής αξίας. Το αστέρι της Βεργίνας, ένας ήλιος με δεκαέξι ακτίνες, ήταν το έμβλημα της μακεδονικής βασιλικής δυναστείας. Ο ήλιος αυτός κοσμεί την εσωτερική αυλή του σχολείου με τη μορφή βοτσαλωτού ψηφιδωτού. Απεικονίζεται επίσης στην επίσημη σφραγίδα του σχολείου.

Στο σχολείο φοιτούν μαθητές και μαθήτριες από τις περιοχές Καμάρες και Βεργίνα της Λάρνακας και από τα χωριά Αλεθρικό, Αγγλισίδες, Αναφωτίδα, Αλαμινός, Κιβισίλι, Κλαυδιά, Αγία Άννα και Ψευδάς. Φοιτούν επίσης παιδιά από πολλές χώρες που για διάφορούς λόγους διαμένουν στην Κύπρο.

Οι κτηριακές εγκαταστάσεις του σχολείου αποτελούνται από Αίθουσες διδασκαλίας, Γραφεία, Αίθουσα πολλαπλής χρήσης, Αποδυτήρια, Χώρους αθλοπαιδιών, Γήπεδα Καλαθόσφαιρας, Πετόσφαιρας και Ποδοσφαίρου, Εργαστήρια Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Χημείας, Φυσικής, Τεχνολογίας, Οικιακής Οικονομίας, Αίθουσα Μουσικής,
Τέχνης, Μαθηματικών, Γλωσσών, Ιατρείο, Βιβλιοθήκη, Αίθουσα Διδακτικού Προσωπικού και χώρο στάθμευσης.
Στην οροφή του σχολείου εγκαταστάθηκε σύστημα φωτοβολταϊκών, ισχύος 20KW, το οποίο παράγει ηλεκτρικό ρεύμα με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον.

Δίπλα από το Γυμνάσιο «Βεργίνα» βρίσκεται το Λύκειο «Βεργίνα» και μεταξύ των δύο σχολείων υπάρχει το εκκλησάκι του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, όπου πολλές φορές γίνεται ο εκκλησιασμός των μαθητών.